Blåskjellsuppe til barnevaktene

18 jul

Etter en god fest er det alltid litt rester igjen. Rester man kan kose seg med på en slapp dagen derpå. Helgens fest var intet unntak. Masse deilig skalldyr, godt brød og godt tilbehør. Og med en Mormor og Morfar som skulle komme med Lille Tulla litt utpå dagen, passet det godt å lage en litt ekstra god lunch til dem. Med masse deilig blåskjellkraft fra damping av blåskjell var det ganske klart at jeg ville lage en suppe. Sammen med suppen fikk de også brød og hjemmelaget rekesalat. En herlig, varmende lunch til en sur og regntung søndag.

Suppen er laget etter hva jeg hadde i kjøleskapet og det er ikke nødvendig å følge oppskriften slavisk. Har du andre grønnsaker i ditt kjøleskap kan du jo forsøke deg på din egen variant av suppen. Blåskjellkraft får du rett og slett ved å dampe blåskjell. I bunnen av gryta finner du masse deilig kraft som er perfekt som base til en suppe.

Tomatisert blåskjellsuppe

2 kepaløk
5 champingnons eller annen sopp
1/4 sellerirot
3 gulrøtter
1 kinesisk hvitløk
Chilli etter smak
4 tomater
3 stenger av en stangselleri
bladpersille
3 ss tomatpurè
3 dl hvitvin (Eller så mye som du vil ofre i suppa. Ta deg ett glass selv og mens du koser deg med kokkeleringen.)
1 boks hakkede tomater (hermetiske)
1 liter blåskjellkraft (Har du ikke så mye, tar du det du har og erstatter resten med vann og litt fiskebuljong.)
salt og pepper

Kutt løken i 2×2 cm terninger og ha den i en varm gryte med litt olje i. Kutt resten av grønnsakene i like store biter og ha disse i gryten når løken er blitt blank. Hvitløk, bladpersille og chillien finhakkes og haes i. Grønnsakene skal bli blanke, ikke brune. Ha i tomatupreen og la den bli ordentlig varm i gryta. Tomatpurè har en rå tomatsmak og denne kan «knekkes» ved å brenne den eller tilsette sukker. Hell over hvitvinen og la den redusere ned til 1/3 av den orginale mengden. Tilsett deretter de hakkede tomatene og blåskjellkraften. La suppen koke i 10 minutter og smak til med salt og pepper.

Jeg serverte suppen med blåskjell og stekte scampi.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: