Skivet lammelår på grillen

14 jul

Det er sommer, det er sol, og det er fredag! Da tenker jeg at det må grilles. En ekte fredag kveld sommermiddag. En saftig og god rett som er perfekt med et glass kald øl eller en god vin. Perfekt alene, eller sammen med noen. På hytta ved sjøen, på verandan eller i campingvogna. Rett og slett en supergod en enkel sommermiddag.

Skivet lammelår med bulgur og tzatziki

ca 250 gram skivet lammelår per person
fersk timian
fersk oregano
hvitløk
olivenolje
nøytral olje
salt og pepper

Legg de råe lammeskivene i en brødpose. Hakk urter og ha oppi posen. Hakk hvitløk og ha den og i posen. Hell over olje så det dekker kjøttet, bruk mest nøytral olje. Salt og peppre og lukk posen. La kjøttet marineres i noen timer. (Eller så lenge du har tid.)
Når bulguren og tzatzikien er ferdig tar du lammekjøttet ut av marinaden. Tørk av litt av overskuddsolje, salt og peppre på nytt og legg kjøttet på grillen. Fortsatt gjelder samme regel. Stol på deg selv. Lukk lokket på grillen og la kjøtte få fred. Vent 2-3 minutter. Åpne lokket og snu kjøttet. Er grillen varm og kjøttet ca 2 cm tykt er 2-3 minutter på hver side nok til å få et perfekt rosa kjøttstykke. Sørg for at kjøttet får hvile ett par minutter før du serverer det.

Bulgur

1 del bulgur
2 deler vann
1 charlottløk
2 hvitløksfedd
en liten terning fersk ingefær
salt
olivenolje

Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Ha dette i en gryte og sviss det i litt olje. Tilsett bulgurgrynene og la de «svette» litt i gryten. Hell på vann og salt og la det koke opp. Kok på svak varme til vannet er fordampet. Hell over litt olivenolje og la bulguren avkjøles mens du rører litt i den innimellom. Da unngår du at det blir så klumpete.

Tzatziki

1 beger yoghurtnaturell
1 agurk
hvitløk
limesaft
salt og pepper

Hell yoghurten over i et kjøkkenhåndkle som er trukket over en bolle. Press ut vannet av yoghurten. (Har du gresk yoghurt er ikke dette nødvendig.) Riv agurken på et rivjern. Strø litt salt over og press ut vesken fra agurken. Dette er viktig hvis du vil oppbevare tzatzikien i kjøleskapet, skal den serveres med en gang er det ikke så avgjørende. Den kan bli litt væskete, men det er bare å røre litt i den. Bland den pressede yoghurten med agurken. Hakk hvitløk og smak til med dette, salt og pepper og limesaft.

Til dette grillet jeg også sopp, vårløk og cherrytomater i litt god olivenolje, salt og pepper.

This slideshow requires JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: