Grillet biffsandwich

13 jul

Når solen endelig skinner og det er en ekte sommerdag er det bare en ting å gjøre. Glem alle middagsplaner og finn fram noe som kan grilles! Den «vanlige» middagen kan man spare til en dag med regn og tunge skyer. Nå skal solen nytes og da er det kun grillmat som er godt nok.
Mannen er glad i biff, og det er forsåvidt jeg og, men nå i sommervarmen synes jeg et helt stykke med biff er i tyngste laget. Da kom jeg på denne litt lettere  biffretten. Synes det er fint å lage grillmat der det aller meste skal grilles, så slipper man å ha flere prosjekter gående både ute ved grillen og på kjøkkenet. Råvarene er ting jeg fant i kjøleskapet, har du andre ting er det bare å være kreativ og lage din egen variant.

Biffsandwich med maisdressing

en entrecotebiff til hver person
2 brødskiver til hver biff
ruccula eller annen salat
vårløk
olivenolje
salt og pepper

Sørg for at biffen er romtemperert før den kryddres med salt og nykvernet pepper. Hell litt nøytral olje over og legg biffstykkene på grillen. For å få en perfekt grillet biff mener jeg det eneste retter er å la biffen ligge helt i ro til den er ferdig stekt på den ene siden. Lokk lokket på grillen og stol på at den klarer seg selv! Når biffen har ligget i ro i noen minutter (kommer litt an på hvor tykk den er), snur du den, lukker lokket igjen og venter. På denne måten beholder du mesteparten av kjøttsaften inne i kjøttstykket. En biff som har blitt snudd mange ganger er som regel mye tørrere enn en som har fått ro under steking.
Når biffen er ferdig stekt skal den hvile i noen miutter før du kutter den opp. Dette er også med på å holde mesteparten av kjøttsaften inni i kjøttstykket.
Vend brødskivene i litt olivenolje (av den gode sorten) og grill dem litt på hver side. De skal bli sprøe og fine.

 Balsamicobraissert champingnon og tomater

champingnon
cherrytomater på klase
olivenolje
balsamicoeddik
salt og pepper

Bruk en ildfast form eller en gryte. Legg hele, rene champingnons i formen din. Hell over olivenolje til ca halvveis opp på soppen, hel over litt balsamicoeddik, samt salt og nykvernet pepper. Sett på lokk/aluminiumsfolie og plasser på grillen. Soppen vil etterhvert ta til seg fargen fra balsamicoen, det betyr at smaken også trekker inn. La det koke i ca 10 min. Når biffen legges på grillen tilsettes tomatene som er snittet i bunnen. Tomatene trenger bare et par minutter, da ser du at de blir «rynkete». Sett til side og avkjøl litt før det hele danderes på biffen.

Maisdressing

1 liten boks med mais
1 boks med kesam
chilli etter smak
hvitløk etter smak
salt og pepper

Hell alle ingrediensene i en blender og kjør det til det er en glatt dressing. Smak til. Enklet og greit!

Anretning
Når kjøttet er kuttet opp finner du fram tallerknenen du vil servere på. Legg en brødskive i bunnen, ha på rikelig med maisdressing,  deretter ruccula vendt i olivenilje og salt og pepper og finsnittet vårløk. Dander deretter det oppskårne biffstykket oppå, soppen og tomatene. Avslutt med skive nr to som du også smører med maisdressingen. Stikker du et trespyd igjennom sandwichen blir den lettere å spise.

Reklamer

6 kommentar to “Grillet biffsandwich”

  1. kjøkkentjeneste 13.07.11 kl. 23:15 #

    Dette så veldig godt ut! Takk for at tok utfordringen vår!

    • rockekokk 14.07.11 kl. 07:51 #

      Takk selv for godt initiativ!!

  2. Nina 14.07.11 kl. 07:32 #

    Det er dårlig gjort å lese om så god mat når man bare har knekkebrød i huset. Skal definitivt prøve flere av disse oppskriftene!!!

    • rockekokk 14.07.11 kl. 07:52 #

      En liten tur i butikke, og vips, du har råvarer nok til å lage dette til middag!! Men knekkebrød duger nok ikke!! 😉

  3. Lene 18.07.11 kl. 20:41 #

    Jeg blir sulten av dette!! NAM!

    • rockekokk 18.07.11 kl. 20:53 #

      Da er det bare å lage da!!:) dette er en enkel rett!!;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: