En hage med bær

12 jul

Da vi kjøpte huset vårt tenke jeg; «Stor hage. Det blir fint!» Det jeg ikke tenkte var at den jammen var ustelt og nok trengte mange, mange, mange timers hagearbeid for å se sånn noenlunde presentabel ut. Uten å ta i tror jeg nok at jeg kan si at vi har gatas desisert mest overgrodde og ustelte hage. Fortsatt! Og det er etter at jeg har lukt og revet vekk masse ugress og kjærr. Etter plenklipping og flere runder med ugressmiddel. Etter at mannen har jobbet hele helgen med minigraver på forsiden. Etter at jeg har bekjempet en kjempeflekk med død, gul gressplen midt i hagen.
Jeg har lært at det å ha hage betyr at man har arbeid hele året. At det alltid er noe man kan gjøre. Noe man burde gjøre. Noe man må gjøre. Og at mye av det ikke er kjemepmorsomt eller kjempespennende.

Men det som er fint med en gammel hage er at her er massevis av bærbusker og atpåtil et gammelt koselig epletre. Og det betyr at snart kan jeg gå ut i vår egen hage og hente inn de deiligste råvarer. Snart kan jeg bake bringebærpai. Lage bringebærsorbet. Ripssaft. Eplekaker. Eplemuffins. Eplemost. Bakte epler. Tilslærte bondepiker. Bringebærmousse. Ripsgele.

Enn så lenge kan jeg kose meg med de aller første moden bringebærene i en liten skål.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: