Pasta med kylling

10 jul

Også idag er Mannen arbeidskar og jobber i hagen hele dagen. Så flinke disse gutta er! Svigerfar mener at han kun ser meg med barnevogn eller når jeg kommer ut og spør om de vil ha noe og spise. Og det kan jo kanskje stemme. Lille Tulla og jeg holder oss langt unna minigraver, jordhauger, spett og spader. Men mat kan vi klare. For uten mat og drikke, duger arbeidskarer ikke. Og arbeidskarer trenger mat som metter, og som kan spiser når de har tid, og det passer med pause. Da synes jeg denne retten var midt i blinken. Den kan stå og koke og kose seg, og pastaen er det fort gjort å koke når sulten kommer snikende.

Pasta med kylling

4 kyllingbryst
2 rødløk
2 gulrøtter
1 boks hermetiserte, hakkede tomater (kan byttes ut med ferske)
2 ss tomatpurè
2 dl vann
1/4 potte basilikum
1/4 potte oregano
salt og pepper
olivenolje

Kutt kyllingen i terninger og brun i en kjele med litt olje. Hakk løk og gulrøtter og ha dette i kjelen når kyllingen er gylden. Sviss til løken er blank. Tilsett tomatpureen og la den «svi» litt i kjelen. På denne måten knekker man den rå tomatsmaken. Tilsett tomatboksen, hakkede urter og pepper. Kok/trekk så lenge eller kort du ønsker (denne typen retter blir ofte bedre jo lenger den får koke) og smak til med salt. Hell over litt god olivenolje rett før servering.
Server med pasta og eventuelt en grønn salat og brød.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: