Hveteboller til barn og arbeidsfolk

9 jul

Denne helgen jobber Mannen så svetten spruter i hagen vår. En ENORM parkeringsplass forran huset skal bli til en fin plen med ett trygt gjerde rundt. Helt perfekt for Lille Tulla vår når hun skal ta sine første skritt. Trygg på plenen, på innsiden av gjerdet pappan har laget til henne.
Til denne jobben må man nesten ha litt hjelp av snille venner. Og snille venner som hjelper fortjener jo litt hjemmebakst. Og siden vennen kommer med kone og barn passer det jo perfekt med hjemmelagede boller. Både store menn og små gutter blir glade for sånt!

Hveteboller

4 dl melk
100 gram smør
8,5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1 ts kardemomme

Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm det hele opp til 50-60 grader. Bland det tørre i en bakebolle og hell over den varme melkeblandingen. Elt/kjør i kjøkkenmaskin i noen minutter til deigen er fin og smidig. Den bør ikke være for hard, for da blir bollene kompakte og litt harde. Hev i 20-30 min.
Del deigen opp i passe emner og trill runde boller. Hvis du ønsker kan du ha litt rosiner i deigemnene. Sett dem på en bakeplate kledd med bakepapir og la dem etterheve i ca 20 min. Pensle gjerne med litt egg for å få en fin og «blank» bolle når den er ferdig stekt. Forvarm ovnen til 185 °C og stek bollene midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gyldne og fine.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: