Brytebrød

7 jul

Idag har jeg og Lille Tulla hatt formiddagsbesøk av Mormor og Morfar. De har sommerferie og nyter late dager og muligheten til å kunne treffe barnebarn midt i uka. Regnet høljet ned utenfor, men med fersk bakst til lunchen ble det riktig koselig uansett.

Jeg synes brytebrød er hyggelig å servere, samtidig som det ikke er så mye hard skorpe på det, og dermed er det perfekt også for Lille Tulla. I denne oppskriften har jeg hatt i litt cottage cheese og havregryn, det gjør at brødet holder seg saftig lenger. Det kan også fint fryses uten at det blir tørt og skorpen faller av.

Brytebrød

5 dl hvetemel
2 dl havregryn
1/2 dl siktet rug
1 pk tørrgjær
1 ts salt
2 ss cottage cheese
3 dl H-melk
50 gram smør

Smelt smør i en kjele og hell i melken. Varm opp til 50-60° c (tørrgjær tåler mye høyere temperatur enn det står på pakken).
Bland det tørre i bakebollen. Tilsett cottage cheesen og den varme melkeblandingen. Kjør deigen i kjøkkenmaskin i noen minutter. Deigen skal være litt klissete og henge igjen helt nederst i bollen.
Forhev deigen i minimum 20 minutter før du baker ut ca 15 like store bolleemner. Smør en rund for (ca 24-26 cm) og legg i bolleemnene. Etterhev i ca 20 minutter til. Pensle med vann og strø over med havregryn.
Stekes midt i ovnen på 180° i ca 30 minutter til brødet er gyllent og du får en fin «bankelyd» når du banker på skorpen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: